Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

93 de blocuri din țară cu RISC SEISMIC CLASA I vor beneficia de lucrări de intervenție

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, 12 iulie, Programul de acţiuni pe anul 2018 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajată, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public.

Programul include 93 de clădiri de locuit multietajate, dintre care:

• 84 de clădiri sunt renominalizate din Programul de acţiuni pe anul 2017, aprobat prin HG nr. 356/2017;

• 6 clădiri au fost nominalizate în programul de acţiuni pe anul 2017, pentru care proiectarea lucrărilor de intervenţie este la final, urmând ca, în 2018, să se execute efectiv lucrările de intervenţie;

• 3 clădiri au fost nominalizate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Dintre cele 93 de clădiri incluse în Programul pentru 2018, la 40 vor se vor executa lucrări de intervenţie (30 în Bucureşti, 5 în Bacău, 2 în Tulcea şi câte una în Câmpina, Suceava şi Sfântu Gheorghe), iar pentru 53 se vor proiecta lucrările de intervenţie (31 în Bucureşti, 7 în Ploieşti, 6 în Iaşi, 5 în Bacău, 3 în Câmpina şi una în Suceava).

Programul anual de acţiuni a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pe baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene, şi avizate de Comitetul Municipiului Bucureşti, respectiv comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, avizul final fiind dat de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2018, MDRAP are alocate 20 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie şi consolidare a acestor imobile.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *