A murit un promotor al industriei uşoare româneşti. Prima fabrică sub brandul Seroussi a fost deschisă la Odorheiu Secuiesc

0 6

Omul de afaceri de origine sudaneza, Yousif Seroussi, care a construit în România cel mai mare producător-exportator de confecţii pentru bărbaţi, a decedat la vârsta la 85 de ani. Averea sa, evaluată la peste 36 milioane euro, va fi moştenită de Nora Seroussi, fiica acestuia, potrivit jurnalul.ro.

Yousif Seroussi a venit pentru prima dată în Romania în 1965, iar la căderea regimului comunist, în 1989, derula deja afaceri in valoare de 55 milioane dolari în România. A inceput sa produca sub brandul Seroussi în 1990, când a cumpărat prima fabrică la Odorheiu Secuiesc.

Timp de cinci decenii, Serrousi a fost un promotor al industriei uşoare româneşti şi membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importantorilor din România (ANEIR) şi al Asociaţiei Investitorilor Străini din România.

De-a lungul anilor, intreprinderile lui Serrousi au oferit 8.000 de locuri de muncă în fabrici din Odorheiul Secuiesc, Botoşani, Călăraşi şi Tulcea, contribuind cu peste două miliarde de euro la balanţa comercială a tarii.

Post-ul A murit un promotor al industriei uşoare româneşti. Prima fabrică sub brandul Seroussi a fost deschisă la Odorheiu Secuiesc apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More