Actriţa Aimée Iacobescu s-a stins din viață la 71 de ani

0 0

Actriţa Aimée Iacobescu, iubită mai ales pentru rolul Domniţei Ralu din seria „Haiducii“, a murit la vârsta de 71 de ani. Artista suferea de cancer.

Decesul actriţei Aimée Iacobescu a fost confirmat pentru „Adevărul“ de purtătorul de cuvânt al UNITER. 

Aimée Iacobescu suferea de cancer şi se chinuia să urmeze tratamentul costisitor, motiv pentru care, în 2016, actriţa a recurs la un gest disperat: i-a transmis un mesaj video preşedintelui UNITER, actorul Ion Caramitru, cerându-i ajutorul.

Aimée Iacobescu plătea lunar pentru tratamentul parţial compensat/gratuit peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia şi indemnizaţia destinată actorilor. Singura ei speranţă de a se descurca decent era indemnizaţia de merit viageră, în valoare netă de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER.

„Domnule Caramitru, vreau să trăiesc, nu mă puteţi acuza de asta. Orice om vrea să trăiască şi atunci când este şi bolnav, şi singur nu ştie ce să mai facă, încotro să o ia, la cine să apeleze“, spunea Aimée Iacobescu cu lacrimi în ochi.

Fiică a unui farmacist, colonel de armată, şi a unei absolvente de desen şi scenografie, Aimée Iacobescu a intrat la Actorie împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, şi a absolvit în anul 1968.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.   A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata