Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Așa arată un geniu! Cum rezolvă un puști TREI cuburi rubik în același timp! VIDEO

Sunt mulți tineri în lumea întreagă pasionați de jocul problemă denumit generic cubul rubik, ce reușesc fără dificultate să alinieze culorile în doar câteva minute. Câțiva copii români talentați au fost prezentați și în presa românească de divertisent și au atras ca un magnet uimirea și aprecierea celor care i-au cunoscut.

Însă, ceea ce te-ar face să spui că este imposibil de realizat, niște mici genii demonstrează contrariul.

În cadrul unui concurs național organizat pentru descoperirea talentelor, un băiat care are în jur de 10 ani reușește să rezolve trei cuburi rubik în timp de le jongla permanent prin aer, în mai puțin de 4 minute!

*

Cubul lui Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.

Numit inițial „Cubul Magic” de către inventatorul său, Ernő Rubik, a fost redenumit „Cubul lui Rubik” de compania Ideal Toys în 1980 și a câștigat premiul special „Cel mai bun joc problemă” la Jocul Anului în Germania. Este cea mai bine vândută jucărie din lume, cu peste 300.000.000 de cuburi vândute în lume până în 2005.

Pe un cub Rubik fiecare dintre cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete colorate într-una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe astfel încât culorile se vor amesteca. Pentru rezolvarea jucăriei, fiecare față trebuie adusă la o singură culoare.

Există foarte multe variații ale cubului, produse pe scară largă, printre cele mai răspândite fiind: puzzle-urile cubice 2×2×2 până la 11x11x11 (11 straturi). Pe lângă acestea, el a inspirat o întreagă categorie de jocuri similare care au devenit cunoscute sub denumirea de „puzzle-uri mecanice”. Dintre acestea fac parte cuburile de diferite dimensiuni menționate mai sus, precum și alte forme geometrice, cum ar fi: tetraedrul, piramida (Pyraminx), octaedrul, dodecaedrul sau icosaedrul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *