”Cardul de sănătate chinuie şi medicii şi pacienţii”. 30 de milioane de euro pentru ca platforma să funcționeze

0 5

Un ascultător al postului Radio România Acualități a intrat în direct pentru a-i adresa ministrului sănătății, Sorina Pintea o întrebare care îi frământă pe posesorii cardurilor de sănătate.

Georgeta, Ilfov: „Întrebarea este: cu acest card de sănătate, care chinuie şi medicii şi pacienţii, când o să se rezolve, să putem să mergem la cabinetul medical şi să fie introdus cardul şi să plecăm mai repede? Vă mulţumesc frumos”.

Sorina Pintea: „Bună seara, doamna Georgeta, Sorina Pintea sunt. Partea cu cardul într-adevăr este o problemă, este o problemă care ţine de CNAS, nu de Ministerul Sănătăţii, dar ţine de zona de sănătate, deci mă interesează direct. Ştiu că nu vă încălzeşte faptul că am să vă spun că au fost nişţe probleme cu contractele de mentenanţă acolo. Eu sper ca în cel mai scurt timp aceste lucruri să fie funcţionale.

Pe de altă parte, pot să spun că CNAS, având ca partener Ministerul Sănătăţii va accesa fonduri europene, 30 de milioane de euro pentru a definitiva această platformă care să sperăm că în final va funcţiona. Nu aş putea să vă dau un termen exact. Şi pe mine mă interesează la fel ca pe dvs, dar tot ce pot să vă spun, că ne interesează şi acţionăm în acest sens”.

Ruxandra Săraru: Care sunt raporturile dvs cu casele de asigurări de sănătate?

Sorina Pintea: „Casa Naţională este în coordonarea ministerului, este în subordinea guvernului, casa direct, dar pentru că este vorba de sistemul de sănătate, cu siguranţă ne interesează şi, fiind în coordonare, cu atât mai mult.

Au fost probleme în ultima perioadă cu sistemul informatic, probleme pe care conducerea Casei şi cei de acolo s-au străduit să le rezolve. Pe de altă parte, pot să vă spun că s-a făcut şi o evaluare a implementării acestor programe, acestor softuri, lucrurile nu stau foarte bine acolo, mi s-a prezentat raportul acela de control intern, dar asta nu este o scuză. Până la urmă noi am implementat nişte sisteme, nu funcţionează şi avem o problemă„.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More