Caricatură franceză cu Simona Halep strigând „Fier vechi, fier vechi”, după câștigarea cupei Roland Garros

0 14


„Je suis Simona”…

O caricatură cu Simona Halep apărută în revista franceză de satiră Charlie Hebdo stârnește numeroase controverse. Caricatura apărută în ediția tipărită a Charlie Hebdo o înfățișează pe Simona Halep încercând să vândă la fier vechi trofeul câștigat la Roland Garros.

„O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo deasupra caricaturii cu Simona strigând „Fier vechi, fier vechi”.

Pe rețelele de socializare, imaginea a stârnit un val de revoltă în rândul românilor, mulți sugerând faptul că aceasta este percepția generală a francezilor vis-a-vis de români.

Să nu uităm că în urmă cu 3 ani, românii erau solidari cu Charlie Hebdo, mulți dintre ei punându-și la poza de profil de rețelele de socializare sloganul „Je suis Charlie”. În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Je suis Charlie – sloganul de solidaritate cu victimele atentatului din Paris utilizat pe rețelele de socializare și pe site-ul charliehebdo.fr după atac

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More