Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Caricatură franceză cu Simona Halep strigând „Fier vechi, fier vechi”, după câștigarea cupei Roland Garros


„Je suis Simona”…

O caricatură cu Simona Halep apărută în revista franceză de satiră Charlie Hebdo stârnește numeroase controverse. Caricatura apărută în ediția tipărită a Charlie Hebdo o înfățișează pe Simona Halep încercând să vândă la fier vechi trofeul câștigat la Roland Garros.

„O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo deasupra caricaturii cu Simona strigând „Fier vechi, fier vechi”.

Pe rețelele de socializare, imaginea a stârnit un val de revoltă în rândul românilor, mulți sugerând faptul că aceasta este percepția generală a francezilor vis-a-vis de români.

Să nu uităm că în urmă cu 3 ani, românii erau solidari cu Charlie Hebdo, mulți dintre ei punându-și la poza de profil de rețelele de socializare sloganul „Je suis Charlie”. În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Je suis Charlie – sloganul de solidaritate cu victimele atentatului din Paris utilizat pe rețelele de socializare și pe site-ul charliehebdo.fr după atac
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *