Casele de marcat eletronice devin obligatorii de la 1 iunie

0 5

Casele de marcat eletronice devin obligatorii pentru companiile care vând bunuri de la 1 iunie și, în cazul agenților economici mici, de la 1 august. Cele vechi vor fi, astfel, interzise. Toate tranzacțiile vor fi monitorizate în timp real de ANAF. Dacă instituția e pregătită și are softul necesar pentru gestionarea acestor date, rămâne un mister, informează capital.ro.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat săptămâna trecută ordonanţa de urgenţă a Guvernului, de anul trecut, prin care introducerea caselor de marcat electronice intră în vigoare de la 1 iunie pentru companiile mari şi mijlocii şi de la 1 august pentru firmele mici. Aceste termene au fost stabilite de Executiv din 2017, iar Parlamentul a decis să nu modifice calendarul. Deputaţii au eliminat însă din textul iniţial obligativitatea prezenţei unui reprezentant al ANAF la operaţiunile efectuate asupra aparatelor de marcat electronice. Miotivul? Resursa umană insuficientă. Autorizarea acestor case de marcat de către o Comisie din ANAF a început de la 1 aprilie, potrivit datelor din documentul aprobat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More