Câte 5 ani de închisoare pentru extremiștii maghiari care intenționau să detoneze un dispozitiv de 1 Decembrie 2015

0 4

Extremistii Szocs Zoltan si Beke Istvan au fost condamnați, definitiv, la câte 5 ani de închisoare. Decizia este a instanței supreme.

Cei doi sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestarile de 1 Decembrie 2015 de la Targu Secuiesc, informează stiripesurse.ro

În primă instanță, Szocs Zoltan si Beke Istvan, lideri ai gruparii ‘Miscarea de Tineret 64 de Comitate’ (HVIM) din Transilvania, au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti la 10 luni si 8 zile, respectiv 11 luni si 6 zile inchisoare cu executare.

Din dosarul 3542/2/2016 aflăm:

(…) Condamnă pe inculpatul Beke Istvan Attila la pedeapsa de 5 ani închisoare. În baza art. 67 alin. 1 din Codul penal interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), h), k) din Codul penal, pe o perioadă de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

(…) Condamnă pe inculpatul Szőcs Zoltán la pedeapsa de 5 ani închisoare. În baza art. 67 alin. 1 din Codul penal interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), h), k) din Codul penal, pe o perioadă de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

(…) Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelului procurorului rămân în sarcina statului. Obligă apelanții inculpați Beke Istvan Attila și Szőcs Zoltán la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru cei doi inculpați, în sumă de câte 250 lei, se plătește din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit interpretului de limbă maghiară se plătește din fondul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Definitivă.

 

Post-ul Câte 5 ani de închisoare pentru extremiștii maghiari care intenționau să detoneze un dispozitiv de 1 Decembrie 2015 apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More