Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

CONSTANȚA: DIICOT a reținut mai mulți suspecți într-un dosar de proxenetism

La data de 22.02.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor ANASTASIEI GINA-LOREDANA, NEDELCU ŞTEFAN, NEDELCU VASILE, ENE CRISTIAN, ENE LENUŢA CREŢU DANIEL-IONUŢ, DEMIR FLORIN-CRISTOFOR , VOICU IONUŢ, RASIM SANGHIUZEL și FLOREA DANIEL, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2017, inculpații ANASTASIEI GINA-LOREDANA, NEDELCU ŞTEFAN, NEDELCU VASILE, ENE CRISTIAN, ENE LENUŢA împreună cu alți suspecți au constituit un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi/sau pe care l-au sprijinit inculpații CREŢU DANIEL-IONUŢ, DEMIR FLORIN-CRISTOFOR şi VOICU IONUŢ, grupul acţionând coordonat în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, în special pe teritoriul Cehiei şi al României.

S-a reținut că în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii, inculpații au determinat şi au înlesnit practicarea prostituţiei unui număr de 22 de persoane de sex feminin obţinând totodată importante foloase patrimoniale.

La data de 22 februarie 2018 procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari, ocazie cu care au fost găsite și ridicate 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză.

Inculpații vor fi prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța.

De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Tomis” Constanța.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
One thought on “CONSTANȚA: DIICOT a reținut mai mulți suspecți într-un dosar de proxenetism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *