Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

A fost descoperită o nouă insulă în Nordul Rusiei. Oamenii de știință și armata se pregătesc de expediție

Un post TV din Rusia relatează că lângă renumita insula Novaya Zemlya (Lumea Nouă), din Nordul Rusiei  a fost descoperită o nouă insulă. Descoperirea a fost făcută de doi elevi din regiunea Moscova, Artem Makarenko și Valery Saenko. Documentele privind înregistrarea noului teritoriu geografic au fost deja trimise Societății Geografice din Rusia. 

 

Comandantul Flotei Nordice, amiralul Nikolai Evmenov a declarat deja că una dintre prioritățile Flotei Nordice pentru 2018 este o expediție complexă la arhipelagul Novaya Zemlya. Acesta a și fost aprobată de ministrul Apărării al Federației Ruse și de către generalul armatei, Serghei Shoigu și va fi condusă cu sprijinul Societății Geografice din Rusia. Expediția vizează patru obiective: studierea rutelor (zonele de lucru) pe Noul Pământ; investigarea desfășurării activităților militare ale bazei navale Novaya Zemlya în timpul Marelui Război Patriotic, locurile de luptă, precum și locurile de înmormântare ale soldaților Armatei Roșii; investigarea posibilelor locații (puncte), aerodromuri și alte artefacte asociate acțiunilor Germaniei naziste asupra Novaya Zemlya; și investigarea dislocării unităților militare ale flotei rusă în perioada postbelică.

Un aspect interesant legat de arhipelagul situat în Oceanul Arctic și care a fascinat lumea savanților este Efectul Novaya Zemlya – un fenomen optic. Insula Novaya Zemlya mai este cunoscută şi pentru un alt motiv. În acest loc a fost testată cea mai puternică armă nucleară detonată vreodată, o bombă de 50 de megatone.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *