Foto: Grămezi gigantice de fecale umane, expuse la un muzeu din Olanda. Vizitatorii pot admira expoziția doar dacă se îmbracă în costume cu sâni lăsați sau penisuri atârnând. 

0 8

O colecție bizară de artă conținând grămezi gigantice de excremente e expusă la muzeu din Olanda.

Dar vizitatorii pot admira expoziția din Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam doar dacă se îmbracă în costume cu sâni lăsați sau penisuri atârnând, potrivit metro.co.uk  citat de ortodoxinfo.ro.

Colectivul austriac de artă Gelatin, ce a creat bizara creație, spun că motivul e că ‘nu-i ușor să-i dezbraci pe oameni’.

Thomas Urban a zis: ‘Poți înceta să fii tu însuți și să intri sub pielea altcuiva. Îți poți schimba chiar și genul sau culoarea pielii.’

Colecția de artă include mai multe grămezi gigantice de excremente în diverse forme și mărimi pe care vizitatorii le pot admira doar dacă poartă unul din cele 101 de costume oferite de colectiv.

Artistul Florian Reither spune că e foarte mândru de munca sa (Fotografie: CEN)

Vizitatorii drebuie să se îmbrace în costume speciale cu sâni lăsați sau penisuri atârnând (Fotografie: CEN)

Artistul Florian Reither a zis: ‘În psihoanaliză [un excrement] este primul obiect pe care-l creezi și este primul cadou pe care-l prezinți părinților, fiind foarte mândru de acest obiect pe care l-ai creat.’

Dar se pare că șefii susțin colecția bizară, gestionarul Francesco Stocchi comparându-l favorabil cu opere de artă renumite.

Dl Stocchi a zis: ‘Acest exponat mare ondulat la capăt seamănă cu o operă de artă a minimalistului american Richard Serra. Cei de la Gelatin l-au denumit King Richard.’

Directorul muzeului Sjarel Ex, ce a lăudat colecția și colectivul, a zis că Gelatin sunt ‘captivanți, provocatori și întotdeauna ne fac să ne simțim incomfortabil’.

Colecția de artă neobișnuită a colectivului austriac de artă Gelatin este expus în momentul de față la Muzeul Boijmans Van Beuningen din orașul olandez Rotterdam (Fotografie: CEN)

Urban a adăugat: ‘Mai presus de toate, nu ai de unde să știi dacă un excrement a fost făcut de un chinez, olandez sau italian.’

‘Chiar și cei care cred că arta modernă și contemporană e un c*cat sunt bineveniți la această expoziție.’

‘Privește în jur, sunt prezenți cu 100% de data asta.’

Expoziția, sponsorizată de Biroul Cancelarului Federal al Austriei, este expus la principalul muzeuu de artă din Rotterdam până pe 12 august.

 

NOTĂ OrtodoxINFO

Aceasta este imaginea Occidentului, de a cărui miraj se amăgesc mulți români. Păstrarea tradițiilor și a valorilor naționale este strategică pentru sănătatea mentală a poporului român. Evitarea unor astfel de concepții bolnăvicioase se poate realiza doar cu bun-simț românesc. Rușine Olanda!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More