Gazul românesc este vândut Ungariei de compania americană ExxonMobil

0 1

Cantitatea însemnată de gaz din Marea Neagră a fost dată aproape pe gratis companiilor ExxonMobil si OMV, care il va vinde Ungariei, potrivit articolului ADEVARATĂ TRĂDARE: Gazul românesc din Marea Neagră este al companiilor străine. Cantitățile sunt uriașe, dar noi vom primi mărunțiș, iar acum Flux24, anunță citând o altă sursă: 

Gazele naturale extrase din perimetrul offshore Neptun Deep din Marea Neagră, concesionat de consorțiul ExxonMobil-OMV Petrom și operat de gigantul petrolier american, gaze din care o parte vor fi livrate în Ungaria, ar putea asigura din 2022 jumătate din necesarul de consum al țării vecine, cifrat în prezent la 10 miliarde de metri cubi pe an, a anunțat ministrul pentru Afaceri Externe și Comerț de la Budapesta, Péter Szijjártó, cu ocazia semnării unui parteneriat strategic dintre Guvernul premierului Viktor Orban și ExxonMobil.

Ungaria a declanșat în ultimii ani un plan de livrare de gaze către gospodăriile din Ungaria.

În acest timp, România are peste 60% din gospodării care nu se pot alimenta la sistemul de gaze. 

A doua parte a proiectului companiei de stat Transgaz de construire a conductei internaționale BRUA prevede creșterea capacității de transport de gaze către Ungaria la 4,4 miliarde de metri cubi pe an. Capacitatea de transport a fost rezervată de către două companii din Ungaria, până în anul 2037, a precizat Szijjártó. În prezent, circa 85% din consumul de gaze al Ungariei este asigurat prin importuri, în special de la gigantul rus Gazprom.

Post-ul Gazul românesc este vândut Ungariei de compania americană ExxonMobil apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More