Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Inculpații din dosarul Mineriadei rămân cu averile intacte. Hotarârea e definitivă

Înalta Curte a respins cererea de instituire a sechestrului pe averile inculpaţilor din dosarul Mineriadei. Mai mult, organizaţia care a cerut instituirea sechestrului este obligată să plătească cheltuieli de judecată.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins joi, 17 mai, cererea Asociaţiei 21 Decembrie 1989 de instituire a sechestrului asupra averilor foştilor demnitari Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, în dosarul Mineriadei. ÎCCJ a respins şi sesizarea CCR în acelaşi dosar, informează stiripesurse.ro, citat de epochtimes-romania.com.

Mai mult, instanţa a mai dispus obligarea Asociaţiei 21 Decembrie 1918 la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Hotărârea este definitivă.

Reamintim că Asociaţia 21 Decembrie 1989 a cerut instuirea sechestrului arătând că prejudiciul moral şi material provocat de inculpaţi a fost estimat la peste un milliard de dolari.

Cerere de insituire a sechestrului pe averea inculpaţilor din dosarul Mineriadei a depus şi Asociaţia Victimelor Minderiadelor din România. Potrivit preşedintelui asociaţiei, Viorel Ene, judecătorul nu se pronunţase încă pe cerere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *