Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Internet gratis de la Comisia Europeană pentru oraşele şi comunele din statele membre

Comisia Europeană a decis ieri să finanţeze instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless în spaţiile publice.

Banii vor fi oferiţi oraşelor şi comunelor din statele membre, iar cererile vor putea fi depuse începând cu luna mai.

Până atunci, municipalităţile trebuie să se înregistreze pe un portal lansat astăzi – WiFi4EU.eu.

Comisarul european pentru economie digitală, Mariya Gabriel, spune că prin acest program mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în întreaga Uniune, anunță romania-actualitati.ro.

Mariya Gabriel: Prin iniţiativa lansată astăzi, Comisia Europeană finanţează în premieră achiziţia şi instalarea de către municipalităţi a unor puncte de acces gratuit la internet wifi în spaţiile publice. Datorită programului WiFi4EU, comunităţile locale vor putea oferi conexiune la internet de înaltă calitate cetăţenilor şi vizitatorilor, încurajând în acelaşi timp dezvoltarea de servicii digitale inovatoare. Finanţarea se va face pe bază de cupoane în valoare de 15.000 de euro fiecare. Autorităţile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi plătit de Comisia Europeană.

Într-un comunicat, executivul comunitar precizează că într-o primă etapă o mie de localităţi vor primi finanţare, iar fiecare ţară participantă va primi cel puţin 15 bonuri valorice. Până în anul 2020 sunt puse la dispoziţie 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *