Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Jurnalist rus, critic al Kremlinului, asasinat la Kiev

Un ziarist rus, Arkadi Babcenko, fervent critic al preşedintelui Vladimir Putin, a fost împuşcat în locuinţa sa din Kiev şi a murit în ambulanţă.

Babcenko, un corespondent de război binecunoscut în Rusia, se refugiase în Ucraina, de teamă că ar putea fi asasinat, informeează romania-actualitati.ro.

Poliţia ucrainiană consideră activitatea profesională a jurnalistului cel mai evident motiv al crimei, dar investighează şi alte ipoteze.

Ei au difuzat şi un portret robot al presupusului asasin, un bărbat în vârstă de 40-45 de ani. În cursul nopţii, Ucraina şi Rusia au făcut schimb de numeroase acuzaţii.

Premierul ucrainian, Volodimir Groisman, s-a declarat convins că „maşina totalitară rusă nu l-a iertat pe Arkadi Babcenko”, iar cunoscutul deputat Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de interne, a subliniat că în mod cert investigaţiile vor viza şi activităţile serviciilor ruseşti.

În opinia şefului diplomaţiei de la Kiev, Pavlo Klimkin a vorbi despre cei care se află în spatele asasinatului este prematur acum, el acuzând însă Rusia că recurge la tactici diverse de destabilizare a Ucrainei.

La Moscova, Comitetul rus pentru investigaţii a deschis propria sa anchetă, în timp ce MAE rus a acuzat Ucraina de creşterea continuă a numărului de acte de violenţă şi asasinate cărora le sunt victime jurnaliştii, fără ca anchetele să ducă la vreun rezultat.

Arkadi Babcenko a devenit cunsocut ca reporter de război pentru mai multe publicaţii ruse, în ultimii ani el remarcându-se prin criticile sale radicale la adresa puterii de la Moscova, pe care a acuzat-o de anexarea Crimeei şi intervenţiile militare în Ucriana şi Siria, ca şi de reprimarea opoziţiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *