Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Lege aplicată în România: Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, amendat pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe o clădire publică

Curtea de Apel din Târgu Mureș, l-a amendat pe președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, fost primar al orașului Sovata, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei din Sovata, se arată într-un comunicat de presă emis de UDMR.

„Consider că este absurd și ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunități regionale. Acest lucru este în contradicție cu principiile libertății de exprimare și România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este și o regiune istorică și nu o zonă administrativă, nu există nicio restricție și nicio sancțiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancționează cu 50.000 de lei pentru aceeași faptă”, a subliniat Péter Ferenc. Președintele Consiliului Județean a reamintit că folosirea simbolurilor minorităților nu reprezintă nicio amenințare pentru societatea românească sau pentru statul român și, de aceea, comunitatea un poate renunța la simbolurile sale.

Am luat cunoștință de decizia instanței, dar, în calitate de lider al comunității, împreună cu reprezentanții UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile românești să permită folosirea simbolurilor minorităților și regiunilor, fără nicio restricție.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *