Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

”Modificarea Codului penal protejează infractorul”, acuză opoziția

Propunerea legislativă de modificare a Codului penal a fost votată astăzi de Senat, în sesiune extraordinară, în calitate de primă Cameră sesizată. Proiectul, care a fost iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE a stârnit reacția opoziției, care acuză că ”dezincriminează parțial abuzul în serviciu.”

Noul Cod penal a întrunit 74 voturi “pentru”, 9 abţineri şi 28 ”împotrivă”. Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache. Niciunul dintre cele 161 de amendamente respinse în comisie nu a trecut în plen.

Parlamentarii PNL și USR au refuzat să participe la ședința Senatului, în semn de protest față de modificările aduse de PSD și ALDE la Codul Penal. Deputatul USR, Claudiu Năsui a reacționat imediat pe pagina sa de pe Facebook:

Azi trece Codul Penal PSD prin parlament. De ce e asta important? Pentru că politicienii și funcționarii vor avea liber la abuzuri împotriva noastră. Este trist ce se întâmplă.

PSD redefinește abuzul în serviciu. Mesajul e clar: toți funcționarii care se fac vinovați de abuz în serviciu, scapă – inclusiv Liviu Dragnea. Mesajul pentru români: Plecați, s-a dat liber la abuz.

 

Post-ul ”Modificarea Codului penal protejează infractorul”, acuză opoziția apare prima dată în Ziar Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *