”Modificarea Codului penal protejează infractorul”, acuză opoziția

0 0

Propunerea legislativă de modificare a Codului penal a fost votată astăzi de Senat, în sesiune extraordinară, în calitate de primă Cameră sesizată. Proiectul, care a fost iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE a stârnit reacția opoziției, care acuză că ”dezincriminează parțial abuzul în serviciu.”

Noul Cod penal a întrunit 74 voturi “pentru”, 9 abţineri şi 28 ”împotrivă”. Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache. Niciunul dintre cele 161 de amendamente respinse în comisie nu a trecut în plen.

Parlamentarii PNL și USR au refuzat să participe la ședința Senatului, în semn de protest față de modificările aduse de PSD și ALDE la Codul Penal. Deputatul USR, Claudiu Năsui a reacționat imediat pe pagina sa de pe Facebook:

Azi trece Codul Penal PSD prin parlament. De ce e asta important? Pentru că politicienii și funcționarii vor avea liber la abuzuri împotriva noastră. Este trist ce se întâmplă.

PSD redefinește abuzul în serviciu. Mesajul e clar: toți funcționarii care se fac vinovați de abuz în serviciu, scapă – inclusiv Liviu Dragnea. Mesajul pentru români: Plecați, s-a dat liber la abuz.

 

Post-ul ”Modificarea Codului penal protejează infractorul”, acuză opoziția apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More