Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

O nuntă româno-italiană cum nu s-a mai văzut! Mirii s-au îmbrăcat fiecare în costumul popular național

O nuntă cu o notă de stil, eleganță deosebită și semnificat, a fost sărbătorită la Cagliari, în Sardinia, între o femeie româncă și un bărbat italian, localnic de prin partea locului. Ce a avut nunta acestora de deosebit? Mirii s-au îmbrăcat fiecare, în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia, relatează roitalianul.com.

Alessandro Meloni din Cagliari, în vârstă de 51 de ani și Gina Rotărescu, o româncă de 43 de ani, s-au căsătorit în Biserica Santo Sepolcro din Cagliari cu o ceremonie relgioasă de rit ortodox. Pentru a sărbători uniunea lor, Gina a ales să se îmbrace cu un frumos costum național românesc, cu un voal prețios lucrat la războiul de țesut cu mulți ani în urmă de bunica sa. În schimb, Alessandro, a vrut să poarte un costum tradițional din Sardinia. De asemenea, și unii dintre nuntași s-au îmbrăcat în portul popular.

O nuntă deosebită în Italia, între o româncă și un italian. Mirii s-au îmbrăcat fiecare în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia.

Ceremonia a fost oficiată de părintele Agape, care slujește pentru comunitatea ortodoxă din Cagliari și a fost găzduită în Biserica Santo Sepolcro din cartierul Marina, biserică unde se celebrează, de asemenea, ritualurile catolice. O ceremonie lungă și evocatoare.

O nuntă deosebită în Italia, între o româncă și un italian: Mirii s-au îmbrăcat amândoi, în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia.

În cele din urmă, conform tradiției ortodoxe, în interiorul bisericii s-au servit prăjituri și băuturi răcoritoare pentru oaspeți, scrie La Nuova Sardegna. Mai multe foto aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *