Proceduri simplificate pentru trimiterea bolnavilor la tratament în străinătate

0 0

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile de trimitere a bolnavilor pentru tratament în străinătate şi spune dezbaterii publice modificarea ordinului 50 până pe 15 mai.

Reporter, Adriana Turea: „Conform proiectului de ordin, în cazul nefuncţionării unei comisii teritoriale, dosarele vor putea fi analizate de o altă comisie funcţională din alt centru universitar.

În situaţiile în care tratamentul unui pacient se poate face doar într-o anumită clinică din străinătate, se propune recomandarea unei singure clinici în procesul verbal medical, cu motivarea alegerii de către comisia teritorială de specialitate şi acceptarea dosarului de către comisia Ministerului Sănătăţii, cu o singură ofertă de tratament.

Totodată, pentru pacienţii care se deplasează în cursul unui an calendaristic de mai multe ori la control, nu li se va mai solicita procesul verbal medical de fiecare dată, ci doar pentru aprobarea primului control.

De asemenea, în cazul în care pacienţii sunt programaţi de către medicii clinicii din străinătate la controlul periodic, aceştia vor depune dosarul medical la Direcţiile de sănătate publică cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data programării.

În situaţia în care starea pacientului aflat la tratament în străinătate se agravează şi nu se poate întoarce în România pentru întocmirea unui nou dosar, comisia ministerului poate aproba continuarea tratamentului în baza referatului medical trimis de către clinca din străinătate, oferta de cost a tratamentului recomandat, traduse şi transmise de către DSP-uri Ministerului Sănătăţii.”

sursa: romania-actualitati.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More