Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Proceduri simplificate pentru trimiterea bolnavilor la tratament în străinătate

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile de trimitere a bolnavilor pentru tratament în străinătate şi spune dezbaterii publice modificarea ordinului 50 până pe 15 mai.

Reporter, Adriana Turea: „Conform proiectului de ordin, în cazul nefuncţionării unei comisii teritoriale, dosarele vor putea fi analizate de o altă comisie funcţională din alt centru universitar.

În situaţiile în care tratamentul unui pacient se poate face doar într-o anumită clinică din străinătate, se propune recomandarea unei singure clinici în procesul verbal medical, cu motivarea alegerii de către comisia teritorială de specialitate şi acceptarea dosarului de către comisia Ministerului Sănătăţii, cu o singură ofertă de tratament.

Totodată, pentru pacienţii care se deplasează în cursul unui an calendaristic de mai multe ori la control, nu li se va mai solicita procesul verbal medical de fiecare dată, ci doar pentru aprobarea primului control.

De asemenea, în cazul în care pacienţii sunt programaţi de către medicii clinicii din străinătate la controlul periodic, aceştia vor depune dosarul medical la Direcţiile de sănătate publică cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data programării.

În situaţia în care starea pacientului aflat la tratament în străinătate se agravează şi nu se poate întoarce în România pentru întocmirea unui nou dosar, comisia ministerului poate aproba continuarea tratamentului în baza referatului medical trimis de către clinca din străinătate, oferta de cost a tratamentului recomandat, traduse şi transmise de către DSP-uri Ministerului Sănătăţii.”

sursa: romania-actualitati.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *