Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Strategia de Dezvoltare a României – 2040, propusă de Liviu Dragnea la Congresul PSD, a fost adoptată de Guvern

După anunțul făcut de către Liviu Dragnea la Congresul PSD din martie, privind inițierea unui proiect de țară pe termen lung, Guvernul a adoptat astăzi, proiectul de lege privind Strategia de Dezvoltare a României până în anul 2040, care va cuprinde obiectivele propuse a fi realizate pe termen lung, liniile directoare cu privire la dezvoltarea economico-socială şi setul de politici publice strategice ce ar trebui implementate, scrie ecopolitic.ro

Strategia „România 2040” se va elabora prin consens naţional şi va cuprinde scenarii şi politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate.
De asemenea, Strategia se va realiza în concordanță cu strategiile şi direcțiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung asumate la nivelul Uniunii Europene.

Actul normativ prevede înființarea Comisiei „România 2040”, organism consultativ, fără personalitate juridică, cu scopul pregătirii proiectului de strategie, fundamentării acesteia, realizării de scenarii de dezvoltare şi armonizare şi integrării contribuțiilor instituţiilor publice, a partidelor şi organizațiilor neguvernamentale.

Comisia „România 2040”

Anunțul lui Dragnea, privit cu scepticism de unii, de la Congresul Extraordinar al PSD din martie, prin care președintele PSD şi-a prezentat planurile pentru următorii douăzeci de ani, o strategie de dezvoltare a României, începe să prindă contur odată cu adoptarea de către Guvernul României a unui proiect de lege prin care se înfiinţează o comisie care să elaboreze într-un an Strategia „România 2040”.

dancila dragneaConform deciziei de azi, pentru elaborarea strategiei, se înfiinţează Comisia „România 2040”, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Organismul are mandat de un an, în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019.

Comisia îşi va desfășura activitatea în perioada 1 iunie 2018 -1 iunie 2019, atât în cadrul unor reuniuni lunare în plen, cât şi în mod curent, prin realizare de lucrări de fundamentare şi sinteză.

Elaborarea strategiei de dezvoltare se va realiza prin fundamentarea a trei scenarii: optimist, moderat şi pesimist, diferențiate în raport cu premisele, obiectivele şi liniile directoare stabilite de Comisia „România 2040”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *