Trei românce arestate, pentru umilirea unei bătrâne internată într-un azil din Italia

0 0

Presa din Italia a publicat ieri imagini şocante surprinse de camerele de supraveghere, într-un azil din localitatea italiană Roccagorga, provincia Latina. 

În înregistarare se vede cum o bătrână încearcă să se elibereze din cuşca în care a fost imobilizată. O misiune imposibilă pentru biata femeie, din cauza barelor metalice aplicate de angajaţii azilului în jurul patului.

Il Gazzettino citat de observator.tv, scrie că alerta a fost dată de rudele bătrânei, care au depus plângere la autorități pentru a denunța modul în care aceasta este tratată în cămin. A fost demarată, astfel, operaţiunea „cuşca”, în urma căreia şapte persoane, dintre care trei românce, au fost puse sub arest la domiciliu.

Convorbirile telefonice din interiorul azilului înregistrările video au scos la iveală fapte oribile.

Carabinierii au descoperit că o ţineau pe bătrână închisă în cușcă, fără servicii igienice, o loveau, umileau și insultau.

„Episoade de autoritarism și violență comise de proprietar și de angajații căminului, în detrimentul oaspeților vârstnici cu posibilități limitate de mișcare”, transmit carabinierii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata