Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Tudorel Toader, despre cazul Elenei Udrea: ”Extrădarea este posibilă, chiar dacă nu avem tratat cu Costa Rica”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că extrădarea Elenei Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral cu Republica Costa Rica.

El a adăugat că există deja un precedent şi că deja este pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica, informează stirileprotv.ro. Toader a mai precizat că până la acest moment Ministerul Justiției nu a primit niciun document referitor la solicitarea de extrădare, dar că instituţia va comunica în fiecare moment stadiul în care se află.

Ministrul Justiției a dat drept exemplu un alt caz de extrădare din Costa Rica, încheiat cu succes între cele două state, deși nu există un tratat în acest sens.

”Am mai avut un caz de extrădare din Costa Rica. Și în acest moment se află pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica, altul decât cel la care facem referire.” – a spus Toader.

De asemenea, ministrul a explicat că durata procesului de extrădare depinde de legislaţia din Costa Rica.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *