Un preot din Iași construiește case pentru mamele fără acoperiș

0 0

Preotul Dan Damaschin din Iași vrea să le ofere o şansă mamelor care cerşesc pe străzi, cu copiii de mână, și studentelor care rămân însărcinate și, din disperare, se gândesc să renunțe la sarcină pentru că nu au alternative. Slujitorul Domnului a ridicat cu ajutorul mai multor voluntari un complex de garsoniere la Valea Lupului, o localitate ieșeană, în care mamele fără acoperiş să locuiască liniştite, notează a1.ro.

Terenul a fost donat acum cinci ani de o parohie situată la câțiva zeci de kilometri de Iași. În momentul de față, preotul preconizează că cele 16 garsoniere (din cele 24 aflate în plan), bucataria și sala de mese vor putea fi date în folosință, începând cu 21 mai 2018, mai scrie sursa citată.

Preotul Dan Damaschin lucrează de mai bine de zece ani la capela Maternității „Cuza-Vodă”, acolo unde a întâlnit de sute de ori mame aflate în situații-limită sau studente cu „psihicul sfâșiat”, după ce au renunțat la o sarcină. În plus, tată cu patru copii acasă la rândul lui, știe cât de greu e să crești un pui de om. Situația devine cu atât mai grea pentru mamele care nu au un acoperiș deasupra capului și sunt nevoite să cerșească pentru a supraviețui. De 13 ani, trimite anual sute de copii nevoiași la școală, oferindu-le haine, încălţăminte, rechizite și produse de igienă. De Crăciun şi de Paşte, se asigură că micuții vor primi daruri, iar cei mai merituoși beneficiază de burse lunare.

Mai multe detalii aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More