Un tren cu cherestea a deraiat, blocând ore în sir traficul feroviar între Bistrița-Năsăud și Maramureș

0 17

Traficul feroviar intre judetele Bistrita-Nasaud si Maramures este blocat in urma deraierii, joi seara, a unui tren incarcat cu cherestea, in zona statiei CFR Dealul Stefanitei, potrivit unui comunicat de presa postat vineri pe site-ul Companiei Nationale de Cai Ferate, relateaza Agerpres. 

Pentru trenurile de calatori care ar fi trebuit sa tranziteze zona afectata, s-a luat masura transbordarii pasagerilor cu ajutorul unor mijloace auto.

Potrivit CFR, incidentul s-a petrecut joi seara, in jurul orei 19,00, cand unul din cele 38 de vagoane ale trenului marfar a deraiat la iesire din statia Dealul Stefanitei.

„Trenul care apartine operatorului national de transport feroviar de marfa avea in compunere 38 de vagoane incarcate cu cherestea. La fata locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfa si AFER, precum si echipele de interventie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe sina a vagonului”, se arata in comunicat.

Traficul feroviar a fost blocat intre Viseul de Jos (Maramures) si Salva (Bistrita-Nasaud), pasagerii trenurilor ramase in linie fiind transbordati cu autobuzele.

Potrivit CFR, pentru calatorii din trenul R 4136, care circula pe relatia Sighetu Marmatiei – Cluj Napoca, s-a asigurat transbordare cu mijloace auto intre statiile Dealul Stefanitei si Beclean pe Somes.

Aceeasi masura s-a mentinut, vineri dimineata, pentru trenurile R 4110 si R 4133, care circula pe relatia Sighetu Marmatiei – Cluj Napoca.

In comunicatul CFR nu se precizeaza cand se estimeaza ca va fi repusa in functiune linia de cale ferata afectata in urma deraierii trenului incarcat cu cherestea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More