Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

VIDEO: Râs ieșit la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului

Imagini noi cu un râs ieșit la vânătoare într-o pădure din Parcul National Piatra Craiului, filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei din parc, montată după ce specialiștii au identificat în teren urmele lăsate de felină.

Râsul, Lynx lynx, este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret și solitar, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Vânează orice animal de talie mica sau mijlocie, precum căpriori, capre negre, iepuri, păsări, dar și cerbi. În libertate trăiește aproximativ 17 ani

România are una dintre cele mai mari populații de râs din Europa, în creștere în ultimul secol.

Parcul Național Piatra Craiului, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *