Vrei să afli dacă locuiești în cel mai ”sexy” oraș din România? Vezi ce loc ocupă orașul tău în cel mai inedit top

0 0

Orașele din România au fost incluse adeseori în topuri despre calitatea vieții și atracție turistică, însă de data aceasta reședințele de județ fac parte dintr-un clasament inedit. Specialiştii de la Urbanize Hub au clasificat cele mai atragătoare şi mai cool orașe, în mediul online și le-au denumit generic de cele mai “sexy oraşe”.

UrbanizeHub este un start-up online global, un agregator de idei, opinii, proiecte și știri despre orașe inteligente și dezvoltare urbană sustenabilă. Cei de la UrbanizeHub își doresc să devină lideri în comunicare pe tema dezvoltării urbane și să construiască o comunitate de oameni care vor să îmbunătățească orașele în care trăiesc. Cu ajutorul UrbanizeHub, liderii orașelor, cetățenii și comunitatea de afaceri pot lucra împreună, pot dezbate idei și pot acționa pentru a face orașele mai primitoare și mai inteligente.

Rang Localitate
1 Cluj-Napoca
2 Sibiu
3 Suceava
4 Brașov
5 Timișoara
6 Iași
7 Constanța
8 Alba Iulia
9 Vaslui
10 Bistrița
11 Giurgiu
12 Arad
13 Botoșani
14 București
15 Deva
16 Buzău
17 Craiova
18 Bacău
19 Călărași
20 Oradea
21 Târgoviște
22 Alexandria
23 Ploiești
24 Pitești
25 Târgu Jiu
26 Galați
27 Tulcea
28 Piatra Neamț
29 Târgu Mureș
30 Satu Mare
31 Focșani
32 Baia Mare
33 Slatina
34 Slobozia
35 Reșița
36 Brăila
37 Zalău
38 Sfântu Gheorghe
39 Râmnicu Vâlcea
40 Miercurea-Ciuc
41 Drobeta-Turnu Severin

Conform celor de la urbanizehub.ro totul a plecat de la o companie românească, Tree Works, care a elaborat un algoritm propriu de monitorizarea a datelor publicate pe net – Zelist Monitor. Acest algoritm, identifică toate menționările făcute on-line pe unele cuvinte cheie. În cazul acesta, ei ne-au ajutat să culegem de pe net toate menționările făcute on-line despre București și cele 40 reședințe de județ, în ultimul an (mai 2017 – mai 2018). În total, au fost aproximativ 18 milioane menționări.

Aceste menționări variază de la menționări în presă a succesului sau insuccesului unei echipe de fotbal locale, la critici aduse administrației locale pentru o nereușită sau alta. Noi nu am filtrat de loc aceste menționări – nici nu aveam cum, căci sunt vreo 18 milioane de menționări făcute numai într-un an. Am considerat că atunci când cineva vorbește despre un anume oraș, indiferent în ce context, acel oraș a făcut o impresie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More