O pomenire de 7 ani atipică, dar cuvenită, în plină campanie electorală

0 135


Soroacele de pomenire a morților, după tradiția Bisericii Ortodoxe, așa cum prezintă limpede, pe înțelesul oricărui păcătos portalul DOXOLOGIA.ro, încep a se calcula din momentul morții, nu de la înmormântare, indiferent dacă-i de trei zile, de nouă, de 40, de trei, șase și nouă luni sau din an în an până la ultima de 7 ani. În cazul primei guvernări a Uniunii Social-Liberale, începute pe 7 mai 2012, fără a cere derogare patriarhală și respingând naturala acuzație de erezie, pomenirea se cuvine ținută după data inaugurării. Proiectul avea să se dovedească unul mort din naștere. La fel ca și corupția în cazul legendarului Dan Ioan Popescu, vorba „cațavencului” Mircea Toma, dovada a venit din efecte.

Înșelăciunea a valorificat din plin sentimentele și curentul anti-Băsescu, respectiv anti-PDL. Entuziasmul stârnit și energiile capacitate în principal de fondatorii Crin Antonescu și Victor Ponta – la început alături de Daniel Constantin, apoi și de Gabriel Oprea – s-au stins sub o guvernare dominată de scopuri ascunse și cafteli interne de pomină. Decesul oficial din 24 februarie 2014 lăsa în urmă o singură contribuție, una răs-binemeritată de români: redefinirea nemernică a luptei pentru câștigarea supremației politice între parteneri egali, care se declarau și prieteni pe deasupra. În plus, au avut la îndemână toate instrumentele și o susținere populară nemaiîntâlnită pentru a reforma repede Constituția, pentru a reorganiza țara și a reconfigura radical sistemul politic, pentru a repoziționa și relansa România în arhitectura euroatlantică. N-au făcut nimic. Se trezeau și culcau însetați de putere. Beneficiile naționale esențiale, fundamentale nu erau pe agenda lor. Ce trăim, ce suferim în prezent este în mai mare măsură moștenirea USL, decât a lui Băsescu.

Cu pomenirea de 7 ani de la instaurarea acelei guvernări pre campanie călcând, nu așteptăm parastas și Liturghie, ori colivă, colac și vin la mormântul… nașterii. Ne-ajunge ce au lăsat în urmă, cui au deschis drumul spre putere îndreptată, după datină, tot împotriva românilor.

Viorel COSMA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More