2500 lei lunar – Spor de praf pentru un „biet” director care lucrează în „condiții vătămătoare”

0
sursa foto: zcj.ro

Munca de birou nu este deloc ușoară. Să stai atâtea ore și să inhalezi praful din tastatură e deja prea mult, nici nu mai vorbim de condițiile vătămătoare la care este expus un director în timpul programului de muncă. Din fericire, România are bani sa ofere în schimbul acestui lucru eroic, făcut de un director din instituția „Avocatul Poporului”.

Lăsând gluma la o parte, iată că un astfel de „erou” primește lunar un spor de 2500 lei, bani cu care ar putea fi hrăniți atâția copii care seara adorm plângând de foame în această Românie „bogată”.

Deputatul PNL Cristian Băcanu susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, că la instituția Avocatul Poporului un director beneficiază de spor de praf și condiții vătămătoare în valoare de 2.500 de lei. „Ceva nu este în regulă cu atâtea sporuri!”, scrie deputatul PNL.

„2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (…)  2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face. Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid.”, scrie Cristian Băcanu.

Acesta susține eliminarea unor astfel de sporuri care „căpușează banul public”, relatează digi24.ro.

„Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simț și mai agresive cu banul public. Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească niciun spor, evident!

Cred că trebuie să taiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, mai scrie deputatul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy