A fost înfiinţată Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic

0

A fost înfiinţată Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic, menită să creeze şi să consolideze unitatea economică a Bazinului Carpatic, iniţiativa aparţinând a paisprezece persoane fizice maghiare şi Camerei de Comerţ şi Industrie a Ungariei (MKIK) a anunţat László Parragh, preşedintele MKIK, miercuri, la Budapesta, la conferinţa de presă care a urmai şedinţei la care cei implicaţi au semnat actul de înfiinţare, potrivit agenției de presă MTI.

Foto: dkp

Politica naţională încearcă, prin asumarea unui rol de catalizator, să creeze o infrastructură care să poată fi umplută cu viaţă de către maghiarii din Ungaria şi de peste graniţe, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă, Zsolt Semjén, vicepremierul responsabil pentru politicile naţionale, sub al cărui înalt patronaj a fost înfiinţată camera de dezvoltare a afacerilor.

Oficialul ungar a reamintit că Guvernul Ungariei a lansat în Bazinul Carpatic un program semnificativ de dezvoltare economică, şi consideră că este important să sprijine dezvoltarea economică a regiunii, în condiţiile pieţei şi pe bază de parteneriat egal.

László Parragh a relatat că, după înregistrarea actului de înfiinţare, instituţiile de stat maghiare de dezvoltare a
comerţului şi companiile maghiare cu un interes mai mare în Bazinul Carpatic vor fi invitate să se alăture noii camere.

Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic va avea sediul în Ungaria şi va funcţia în conformitate cu legislaţia
maghiară. Se doreşte ca aceasta să se implice în principal în finanţarea de proiecte, a declarat preşedintele MKIK, cel care va fi, totodată, preşedintele executiv al noii camere.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More