Atac mizerabil al propagandei șovine din România

4 38

În urma apariției unei poze pe pagina de Facebook a publicației stirinationale.eu ce înfățișează două persoane care se ocupă cu asistența medicală din județele Neamț, respectiv Harghita, s-a născut o adevărată dezbatere în online, dezbatere în care a intervenit propaganda șovină din România încercând să mintă cu nerușinare argumentând că poza este o manipulare și că ar fi făcută de fapt în Ungaria.

Niște jeguri”, spune Feri Sztancs despre jurnaliștii de la stirinaționale.eu. István Moldován sare și el ”Poza din dreapta e facuta in Ungaria si este serviciul national de ambulanta. Nu mai manipulati lumea si nu insigati la ura etnica ipocritilor!”. Hans Hedrich jignește și el jurnalistii români ”Nevertebrate massmedia. Fara respect de SINE, in primul rand.” Și tot așa încontinuu, injurii și multe multe jigniri menite să inducă cititorilor ideea ca jurnaliștii români ar fi lipit o poză din România cu una din Ungaria. Culmea este că în acest joc al manipulării au intrat și ceva români, semn că propaganda șovină maghiară are și adepți de etnie română. Iată unul din acesta în toată splendoarea lui.

Ce nu știe propaganda șovină este că noi, jurnaliștii români, nu suntem chiar așa de proști cum ne cred ei. Poate nu știm noi maghiară și habar nu avem ce scrie pe acea geacă în maghiară, dar avem poze de ansamblu în care se vede că fotografia e făcuta chiar acum o săptămână de Rusalii, la Miercurea Ciuc.

Recomandăm celor care se ocupă cu propaganda șovină sa rămână să mintă pe grupurile în limba maghiară. Cu noi nu le merge mai ales că nu vom cădea în capcana lor șovină de a critica maghiarii care sunt oameni absolut de treabă. Singura promblemă a maghiarilor din România sunt acești șovini nemernici care caută și fac scandal în numele maghiarilor din România când în realitate maghiarii din România sunt cei mai primitori și pașnici oameni.

Din partea publicației www.stirinaționale.eu transmitem șovinilor maghiari sau români tradiționala ”urare” românească: ”Marș de-aici!”

Iosub Robert

4 Comentarii
 1. Popa Ioan spune

  Invatati sa faceti jurnalism. Asta nu e jurnalism.
  Ati pus o frantura de poza, azi veniti cu alta.
  NU ati spus cine a facut poza, nu v-ati deranjat sa spuneti despre ce e vorba in poza.
  Coparati mere cu pere. Piatra neamt unde sunt majoritari romanii, cu Miercurea Ciuc unde majoritari sunt maghiarii.
  Poza dvs instiga la ura etnica.
  Vaicareala de azi e jenanta si rusinoasa. Toata povestea a fost ticluita d ela inceput.
  Asta nu e jurnalism ci can-can, milogeala pe like-uri si click-uri Rusine!

 2. Hans Hedrich spune

  Manipulatori securisti de 2 bani!
  Ati facut prostii sa creada ca ambele ar fi poze cu personal SMURD, cand colo NU e adevarat. Ati necunoscut chiar dvs. manipularea!

  Asadar, ramane cum am stabilit: Sunteti o nevertebrata fara stima de sine. Un jurnalist nu comite manipulari din acestea josnice.

  PS: normal si legal ar fi ca SMURD sa aiba inscriptionari bilingve in zonele multietnice, dar nu e cazul. Asta ar treb sa va scandalizeze!

 3. Mihut Nicolae spune

  Domnilor jurnalisti poate observati ca insul cu jacheta inscriptionata in maghiara este langa DOUA masini cu numere de Ungaria, este de fapt un membru al echipajelor de prim ajutor venite din Ungaria pentru sustinere avand in vedere ca la pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc participa in jur de 300.000 de oamenu, cateva zeci de mii fiind din Ungaria!

 4. Kis Gabor spune

  Mult stimate Josub Robert si redactia stirinationale.eu!

  Inainte de a scrie articole care se instige la ura interetnica ar fi trebuit, ca si jurnalisti adevarati, sa va documentati vis-a-vis de ceea ce scrieti. La evenimentele de la Rusaliile catolice ce au loc langa Miercurea Ciuc, datorita numarului foarte mare de turisti din Ungaria care participa la ele, in ajutorul serviciilor de ambulanta locale, participa si cateva echipe ale serviciilor nationale de ambulanta din Ungaria. Acest barbat pozat de Dvs. este membrul unui astfel de echipaj. Daca ati fi dorit sa studiati putin mai atent poza de ansamblu postata de Dvs. ca dovada ca ea a fost facuta in judetul Harghita, ati fi vazut ca numarul de inmatriculare a masinii albe din dreapta imaginii este un numar de Ungaria si aceasta masina este o masina cu girofar, adica una ce apartine serviciului de ambulanta din tara vecina.
  In rest, toate cele bune, si sper ca pe viitor sa faceti articole mai documentate si mai „adevarate”.
  Cu stima,
  Kis Gabor
  un etnic maghiar din Romania, „primitor si pasnic”, dar totodata si corect

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More