Biden, declarație șoc: Putin este „un ucigaș” și „va plăti un preț” pentru interferența în alegerile din SUA

0
FILE – In this March 10, 2011, file photo, Vice President of the United States Joe Biden, left, shakes hands with Russian Prime Minister Vladimir Putin in Moscow, Russia. Putin won’t congratulate President-elect Joe Biden until legal challenges to the U.S. election are resolved and the result is official, the Kremlin announced Monday, Nov. 9, 2020. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Președintele SUA, Joe Biden, a oferit marți pentru ABC News un amplu interviu, în care a declarat că este de acord că președintele rus Vladimir Putin este un „ucigaș” și că „va plăti un preț” pentru intervenția în alegerile din SUA.

Serviciile de informații ale Statelor Unite au publicat marți un raport neclasificat despre amestecul străin la alegerile din 2020, care a concluzionat că președintele rus Vladimir Putin a supravegheat eforturile radicale menite să „denigreze” candidatura președintelui Joe Biden.

„(n.r. Putin) Va plăti un preț”, a spus Biden. „Am avut o discuție lungă, el și eu, când îl cunoaștem relativ bine. Și i-am spus:„Te cunosc și tu mă cunoști. Dacă stabilesc acest lucru, atunci fii pregătit”.

Intervievatorul l-a întrebat pe Biden: „Deci îl cunoașteți pe Vladimir Putin. Credeți că este un ucigaș?”. „Mmm hmm, da”, a răspuns Biden.

Cu toate acestea, președintele SUA nu exclude colaborarea cu Rusia în interese comune.

 ”Documentul elaborat de serviciile de informații americane reprezintă o nouă serie de acuzații nefondate privind amestecul țării noastre în afacerile interne americane”, a transmis ambasada Rusiei în SUA, pe pagina oficială de Facebook. „Raportul nu oferă fapte sau dovezi concrete care să demonstreze aceste acuzații”, mai transmite misiunea diplomatică.

Rusia a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorul în Statele Unite pentru consultări, asigurând totodată că dorește să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, după declarațiile lui Joe Biden cu privire la Vladimir Putin, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

Miercuri, Washington a anunțat că va extinde restricțiile de export către Rusia în cazul otrăvirii principalului adversar rus Alexei Navalnîi, pentru care serviciile de informații americane atribuie responsabilitatea Kremlinului.
Aceste restricții urmează unei serii de sancțiuni financiare împotriva a șapte înalți oficiali ruși.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy