Bieții copii…de ce îi condamnați la rușine, oameni buni?

0

Exercițiu de imaginație: „Ce faci mă Bucă?” ”Bine mă Flocea, uite merg să mă văd cu Vacăgrasă, avem ceva de rezolvat”. Vă asigurăm că deși pare o glumă mai mult sau mai puțin reușită, în realitate nu e.

Alegerea unui nume potrivit pentru copilul ce va veni pe lume nu este un lucru deloc ușor. Fie că vrem să poarte numele rudelor sau a unei persoane care ne-a marcat viața într-un anumit mod, numele copilului ar trebui ales cu grijă. Faptul că așa ar fi oarecum firesc se aplică doar în teorie, practica arată cu totul altceva (chiar și cu degetul!).

Nu ne este foarte clar care este fenomenul din spatele unui viitor episod extrem de traumatizant pentru unii copii însă pentru a nu da naștere unei polemici ne vom rezuma la a spune atât: gusturile (sau absența lor) nu se discută. Motivele pot fi nenumărate: de la o damigeană în plus peste limita admisă (limită discutabilă și ea în România) până la o afinitate inexplicabilă pentru unele personaje care mai de care mai obscure, cu nume pe măsură.

Pentru a exemplifica vă spunem că în România se regăsesc nu mai puțin de 2996 de persoane care poartă numele de Bucă, Flocea (1728), Laba (880), Mortu (581), Bounegru (n.r: că doar roz nu credem să existe! 611), Blegu, Bețivu și lista poate continua până vă pierdeți orice interes.

Mai există și Roadevin (173 de persoane), Boubătrin (119), Jegu (95 de persoane), Nespălatu (70 de persoane), Găinaț (61 de persoane), Gunoi (41 de persoane), Muc (29 de persoane), Bulan (7 persoane), dar și Joacă-bine, Vacăgrasa, Mormânt, Sicriu, Muci, Berebună, potrivit b365.ro.

Partea bună este că, de câțiva ani, potrivit legislației care se referă la întocmirea actelor de stare civilă, “ofițerul de stare civilă are obligația de a refuza motivat, comunicând în scris declarantului, înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicole ori altele asemenea, de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri sau interesele copilului, după caz”, deci bieții copii asupra cărora s-au abătut asemenea nenorociri…lingvistice, mai au o șansă.

Mai multe detalii legate de modalitatea schimbării numelui precum și câteva modificări recente ale legislației, AICI – CLICK.

Ca o recomandare deloc ofensatoare, poate totuși ar fi bine ca înainte de a lua o asemenea decizie să nu se consume alcool, să nu se asculte manele și nici să nu se vizioneze emisiuni despre Virgina Mercedesa tămăduitoarea și lecuitoarea tuturor „boalelor” sufletești sau „fizicești”. E doar o părere și mai mult ca sigur domnul „Păsărică Alexandru-Dick” ar fi de acord.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare…până la un punct. Numele total neinspirate mai-sus menționate chiar există.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy