Brașov/Flagrant al polițiștilor anticorupție pentru dare de mită, după denunțurile formulate la D.G.A. de către agenți de poliție

0

În noaptea de 7 spre 8 decembrie a.c., polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați de către agenți de poliție ai Secției de Poliție Rurală Hoghiz din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, despre faptul că, ruda unei persoane ce anterior fusese depistată în trafic conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, a oferit suma de 1.000 de lei, în schimbul neluării măsurilor legale (întocmirea unui dosar penal).

Ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Brașov, sub coodonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat prinderea în flagrant a persoanei care a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de lei.

La data de 21 decembrie 2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a încheiat cu respectiva persoană un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina inculpatului fiind aplicată o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 8 luni cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

De asemenea, în noaptea de 25 spre 26 decembrie a.c. polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați de agenți de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz cu privire la faptul că o persoană, ce anterior a fost depistată în trafic conducând un autoturism, fără a deține permis de conducere, a oferit agenților constatatori suma de 1.000 de lei, în schimbul neluării măsurilor legale (întocmirea unui dosar penal).

Ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Brașov, sub coodonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat prinderea în flagrant a conducătorului auto care a oferit lucrătorului de poliție suma de 1.000 de lei.

La data de 26 decembrie 2020, conducătorul auto a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, iar la data de 27 decembrie 2020, Tribunalul Brașov a dispus arestarea acestuia, pe o durată de 30 de zile.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy