Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

CEDO: 4500 de euro de la Guvern, daună pentru un protestatar amendat de jandarmi

O decizie CEDO de pe 18 octombrie prevede scoaterea de pe rol a unui proces intentat de un protestar României. Bărbatul a reclamat că a fost amendat de jandarmi dupa ce a participat la un protest pe trotuarul de lângă curtea Parlamentului Romaniei. În schimb, se va recurge la o înțelegere amiabilă.

„La 26 iunie 2018 si 16 iulie 2018, Curtea a primit declaratiile de intelegere amiabila semnate de parti in baza carora reclamantul a fost de acord sa renunte la orice alte cereri impotriva Romaniei cu privire la faptele care au dat nastere acestei cereri in schimbul unui angajament al Guvernului de a-i plati 4.500 (patru mii cinci sute de euro) pentru a acoperi orice daune materiale si morale, precum si costuri si cheltuieli, care vor fi convertite in moneda statului parat la rata aplicabila la data platii si vor fi libere de orice taxe care ar putea fi aplicabile”, se arata in hotararea CEDO.

Guvernul Romaniei va trebui să achite 4.500 de euro cetățeanului român drept daune materiale si morale în termen de trei luni de la decizia CEDO. Mai multe detalii aici.

Sursa: Facebook/Daniela Petrescu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *