Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Cel mai spectaculos drum din lume, ar putea fi deschis tot timpul anului

CNAIR încearcă să modernizeze cea mai spectaculoasă şosea din România, astfel încât aceasta să fie deschisă tot anul.

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru reabilitarea Transfăgăraşanului au fost scoase la licitaţie săptămâna trecută pentru circa cinci milioane de lei. Drumul naţional care traversează cei mai înalţi munţi din ţară este închis parţial 8 luni din 12, din noiembrie până în iunie inclusiv. Prezentatorii de la celebra emisiune Top Gear au declarat în 2010 Transfăgărășanul drept “cel mai spectaculos drum din lume”.

Pentru a-l ţine deschis tot anul, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 28 aprilie 2018 licitaţia pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic Pentru Reabilitarea / Modernizarea DN 7C km 44+000 – km 117+000 (TRANSFAGARASAN)”. Valoarea estimată a contractul este de 4,89 milioane de lei fără TVA iar durata acestuia este de 26 de luni. Finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene POIM 2014 – 2020.

Proiectul are ca scop principal „reabilitarea şi/sau modernizarea drumului existent pentru ca circulaţia să fie deschisă tot timpul anului pe cât posibil, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată pe secţiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Balea Cascadă)”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor la această licitaţie este 2 iulie 2018.

contraataculargesului.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *