Copac căzut peste mașină, pasagera a murit… Cine-i vinovat (?)

0
sursa foto: DRDP Iași

Ieri, pe DN 17 în localitatea Iacobeni, județul Suceava, vântul puternic a făcut prima victimă. Un arbore s-a prăbușit peste un autoturism în care se aflau patru persoane (articolul întreg aici).

Mama, aflată pe locul din dreapta, a fost rănită grav şi la scurt timp şi-a pierdut viața chiar sub ochii propriilor copii. Tatăl şi cei doi copii au primit îngrijiri la faţa locului.

Copacul era bătrân și uscat, dar Romsilva arată cu degetul spre Compania de Drumuri pentru responsabilitatea producerii acestui accident.

Din nefericire, trunchiul respectiv a lovit violent partea din dreapta a maşinii respective accidentând mortal pasagerul din față dreapta, respectiv o femeie de 43 de ani din Bucureşti, soţia şoferului”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

„Pe DN17, Iacobeni, jud. Suceava, din cauza vântului foarte puternic, un arbore s-a prăbușit peste un autovehicul în care erau patru persoane. (…)
Menționăm că în zona evenimentului este în vigoare o atenționare de COD PORTOCALIU de vânt puternic până astăzi (joi – n.r.) la orele 21:00, iar rafalele de vânt pot atinge și 55 – 60 km/h”
, a transmis CNAIR într-un comunicat.

Specialiştii susţin că arborele era vizibil uscat, iar accidentul nu ar fi avut loc dacă ar fi fost scos la timp, aşa cum ar fi trebuit.

Administratorul drumului este responsabil pentru siguranța în trafic. Administratorul drumului inspectează periodic drumul și dacă există arbori care pun în pericol siguranța rutieră, sesizează administratorul fondului forestier, care trebuie să înlăture pericolul. Ocolul Silvic Iacobeni nu a fost sesizat anterior producerii acestui incident de administratorul drumului în privința arborilor care pun în pericol siguranța circulației în zona respectivă”, arată Romsilva într-un comunicat.

Între timp, Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, relatează digi24.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy