Copiii și elevii din Săcel, Bilbor și Ocland pot participa la proiectul ”Șansa la educație, viitor asigurat”

0 17

Inspectoratul Școlar Harghita anunță demararea procesului de selecție a participanților (copii și elevi) la activitățile proiectului ”Șansa la educație, viitor asigurat” (SEVA) Cod SMIS 2014+: 107590. 

Școlile participante la proiect sunt: Școala Gimnazială Săcel, CSEI Bilbor și CSEI Ocland.

Informațiile se găsesc în atașamentele de mai jos:.

anunt selectie copii Sacel.PDF

anunt selectie elevi Bilbor.PDF

anunt selectie elevi Ocland.PDF

Părinții sunt invitați să-și înscrie copiii la procesul de selecție a participanților la activitățile organizate în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, „Șansă la educație, viitor asigurat (SEVA)” – POCU 74/6/18/107590, contract de finanțare 32545/11.05.2018 implementat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, împreună cu Asociația Română de Literație Iași, Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani, Județul Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și implementarea unor măsuri integrate în domeniul educației, în vederea creșterii participării școlare a copiilor și prevenirii/reducerii părăsirii timpurii a școlii, și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice, în 10 unități de învățământ din județele Botoșani, Harghita și Neamț.

Grupul țintă al proiectului pentru care se organizează selecția este format din copii și elevi din cele 10 unități de învățământ cuprinse în proiect, din județele Botoșani, Harghita și Neamț, după cum urmează:

I. Grup țintă categoria A: Copii de vârsta anteprescolara (2-3 ani), cuprinși in activități educaționale desfășurate in unități școlare care fac parte din sistemul național de învățământ, care fac parte din grupuri cu risc de părăsire timpurie, din care:
• copii aparținând minorității roma
• copii din mediul rural

II. Grup țintă categoria B: Copii de vârstă preșcolară (3-5 ani) care fac parte din grupuri cu risc de părăsire timpurie, din care:
• copii aparținând minorității roma
• copii din mediul rural

III. Grup țintă categoria C: Copii/elevi (cu vârste corespunzătoare învățământului preuniversitar), in special copii/elevi din grupurile vulnerabile, cu accent pe copiii/elevii aparținând minorității Roma, copii/elevi din mediul rural, copii/elevi cu dizabilități, copii/elevi din comunitățile dezavantajate socio-economic, din care:

• elevi învățământ primar:
o copii/elevi aparținând minorității roma
o copii/elevi din mediul rural
o copii cu dizabilități sau cu cerințe educaționale speciale

 

 

Post-ul Copiii și elevii din Săcel, Bilbor și Ocland pot participa la proiectul ”Șansa la educație, viitor asigurat” apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More