Creația lui Eminescu pe buzele elevilor maghiari, de Ziua Culturii Române

0

Aproximativ 50 de elevi de la şcolile cu predare în limba maghiară, majoritatea din Miercurea Ciuc, au participat joi, cu emoţie, la un tradiţional concurs de recitare a versurilor lui Mihai Eminescu, evenimentul încheind suita de manifestări dedicate Zilei Culturii Române, potrivit AGERPRES. 

La fel ca în ultimii 15 ani, concursul a fost găzduit de Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” din Miercurea Ciuc, în sala de sport a unităţii de învăţământ fiind amenajată o mică scenă.

Creaţii ale marelui poet, precum „Revedere”, „Lacul”, „Ce te legeni”, „La Steaua”, „Singurătate”, „De ce nu-mi vii” sau „Mai am un singur dor”, au fost recitate de către elevi maghiari, în fața unui juriu format din profesori de limba română.

Printre participanţii la concurs s-au numărat, în premieră, şi Tanczos Csanad, fiul senatorului UDMR Tanczos Barna, care a recitat poezia „Revedere”, dar şi Reka, fiica deputatului UDMR, Korodi Attila, care a recitat poezia „La Steaua”.

Elevii clasaţi pe primele locuri au primit premii constând în cărţi din partea Asociaţiei Comunitare Româneşti din Miercurea Ciuc.

Concursul de recitare „Mihai Eminescu” încheie seria de manifestări care au avut loc cu prilejul Zilei Culturii Române, atât în şcolile din Harghita, indiferent de limba de predare, cât şi în instituţiile de cultură.

 

Reportaj integral pe Agerpres.

 

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More