De frica ursului, Borboly Csaba și-a dus familia la rude în Brașov, până se întoarce de la Bruxelles

0

Din păcate am ajuns într-o situație incomodă. Mă aflu în Bruxelles la sesiunea plenară a Comitetului Regional. Însă nu-mi puteam lăsa familia acasă, unde acum câteva zile un urs a încercat să pătrundă în curtea noastră. Pentru zilele astea (în care lipsesc) le-am dus (persoanele feminine din familie) în Brașov, la rude. O situație incomodă. Trebuie găsită o soluție și în Bruxelles, pentru ca familiile noastre să nu ajungă în astfel de situații, mai ales cu un bebeluș de doar câteva săptâmăni – mărturisește Borboly Csaba.

Nu vreau să țin cu ursul, dar din câte știu și pe la Brașov se plimbă liber Moș Martin…

Însă, dincolo de orice glumă și orice fel de prilej pentru a pune presiune pe factorii decisivi ca să se ia o măsură radicală în privința urșilor care creează panică și stricăciuni în Harghita, situația trebuie gestionată astfel încât să nu aibă de suferit nimeni: nici oamenii, nici animalele. Totuși, potrivit Agerpres, Ministerul Mediului a emis ordinul de extragere a ursului care a fost văzut în apropierea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.

„În cursul de ieri, Ministerul Mediului a emis ordinul de derogare privind extragerea exemplarului de urs care a fost văzut de mai multe ori, în ultima perioadă, în zona Spitalului de Urgenţă şi a intrat în mai multe gospodării, provocând pagube şi punând în pericol viaţa cetăţenilor din zona respectivă. Ordinul a fost emis cu celeritate, cererea a fost depusă de către asociaţia de vânătoare din zonă şi în circa 24 de ore a fost emis ordinul de extragere”, a precizat Szep Robert.

Post-ul De frica ursului, Borboly Csaba și-a dus familia la rude în Brașov, până se întoarce de la Bruxelles apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More