Decizie definitivă: 3 ani de închisoare cu executare pentru Dan Șova

0 7

Instanța supremă l-a condamnat pe fostul senator și ministru al Transporturilor Dan Șova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influență. De asemenea, Mihai Bălan, fostul director al CET Govora, a primit muncă în folosul comunității.

Decizia Înaltei Curți este definitivă.

La termenul din 4 iunie, în dosarul CET Govora, DNA a cerut magistraţilor instanţei supreme o pedeapsă orientată spre maximum, respectiv nouă ani şi patru luni de închisoare, pentru Dan Şova. DNA a cerut închisoare cu executare şi pentru fostul director al CET Govora Mihai Bălan. Procurorul DNA a argumentat că sentinţa din primă instanţă este „nejustificat de blândă”.

În primă instanţă, fostul senator a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Dan Şova a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More