Decizii importante în favoarea unui început de an şcolar în siguranţă

0

Foto cu caracter ilustrativ/ Economica.net

 

La şedinţa extraordinară de astăzi, 11 septembrie 2020 s-au luat decizii importante în favoarea unui început de an şcolar în siguranţă, în vederea reabilitării halei pieţei şi pentru realizarea unei noi tribune a stadionului municipal, transmite primăria Miercurea Ciuc.

Cu modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli consilierii locali au asigurat o serie de măsuri pentru a crea condiţii cât mai sigure pentru începerea anului şcolar. Au alocat sume pentru cheltuieli de chirie, pentru autobuze de transport copii, pentru dotări şi pentru intervenţii de reparaţie.

A fost aprobată şi modificarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru investitia „Reabilitare şi modernizare a sistemului de încălzire la Piaţa Agroalimentară Centrală”, astfel încât valoarea estimată a reabilitării a crescut până la 332,5 de mii de lei. Motivele: în hala pieţei s-au redistribuit standurile de vânzare, ceea ce a generat mărirea suprafeţelor de încălzire şi implicit a corpurilor de încălzire, respectiv necesitatea completării a sistemului de stingere a incendiilor cu un hidrant nou.

Cu scopul de a asigura terenurile necesare pentru construirea tribunei vestice a stadionului municipal, consilierii au votat clasificarea unui teren ca bun de interes public local şi transmiterii acestuia din domeniul privat în domeniul public.

Totuşi, n-a fost trecută pe ordinea de zi sprijinirea hocheiului pe gheaţă şi a fotbalului. Intenţia de sprijinire este împiedicată de neconfomităţi juridice, iar pe parcursul săptămânii viitoare cei interesaţi vor încerca să găsească o soluţie, şi să fie dezbătută din nou în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More