Defibrilator și rezervor de oxigen pentru centrul de permanență

0

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc a achiziționat un defibrilator și un rezervor de oxigen pentru dotarea centrului de permanență al medicilor de familie.

Cele două instrumente medicale reprezintă un pas important pentru asigurarea unui nivel mai înalt al dotării tehnico-medicale. Defibrilatorul a costat 8870 de lei, iar rezervorul de oxigen 1900 lei.

Dr. Ölvedi József, coordonatorul centrului, speră că instrumentele achiziționate vor fi utilizate cât mai rar. Oricum – a subliniat el –, rolul centrului de permanență este de a lua, cât de cât presiunea de pe Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean. Centrul de permanență primește de obicei pacienții cu probleme medicale mai mici. Aparatele noi pot fi folosite în caz de stop cardiac, respectiv criză de astm. În mod normal, cazurile mai grave necesită spitalizare, dar centrul trebuie să fie pregătit pentru o gamă mai largă de evenimente medicale.

Centrul de permanență funcționează în timpul nopții între orele 20.00–8.00, la sfârșit de săptămână (vineri de la ora 18.00 până la luni, ora 8.00), și în timpul zilelor libere.

Anul trecut centrul a oferit îngrijiri medicale pentru mai mult de 2300 de pacienți.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More