Dezinsecție cu bucluc – Oameni evacuați în toiul nopții

0
sursa foto libertatea.ro

Oamenii au sunat la 112 imediat după ce au simțit mirosul suspect. Potrivit celor de la ISU, s-a decis evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN (Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară).

Au fost evacuate 70 de persoane: 58 adulţi şi 12 minori. Iar ulterior, autoritățile au anunțat că „s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia”. Oamenii povestesc că au simțit un miros înțepător chiar și la etajul 8 al scării de bloc, deși dezinsecția s-a făcut la parter.

„Am simțit mirosul și atunci ne-am speriat, că au venit pompierii peste noi. Ne-au scos afară pe toată lumea, cu copii mici, ne ține de o oră. Ce să faci, cine o greșit să plătească”, a povestit o femeie. 

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, se află la Bucureşti, dar a anunțat că va ajunge în această dimineață în Timișoara, relatează libertatea.ro.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, edilul Timișoarei Dominic Fritz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy