Dispariții de la domiciliu în Harghita: doi minori de 14 ani, un bărbat de 39 de ani şi o bătrânică de 78 de ani

0

Foto cu caracter ilustrativ

În cele trei zile de la sfârşitul săptămânii, poliţiştii harghiteni au soluţionat tot atâtea dispariţii de la domiciliu, prin găsirea celor în cauză, doi minori de 14 ani, un bărbat de 39 de ani şi o bătrânică de 78 de ani.

La data de 13.03.2020, în jurul orei 22:00, Postul de Poliție Sânsimion a fost sesizat de o educatoare de la un Centru de Plasament de tip Casă Familială, despre faptul că doi minori în vârstă de 14 ani au plecat într-o direcţie necunoscută, în jurul orei 21:00, fără a se cunoaşte locul în care aceştia se află în prezent.

În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că minorii în cauză au mai plecat voluntar de la domiciliu de câteva ori, însă de fiecare dată, după scurt timp, s-au întors acasă.

De această dată, având în vedere că aceştia nu au revenit, au fost demarate procedurile specifice în cazurile dispariţiilor de minori, inclusiv prin dare în urmărire la nivel naţional.

Astfel, ca rezultat al mobilizării poliţieneşti şi operativităţii activităţilor de cercetare şi investigaţie desfăşurate, minorii au fost găsiţi, nevătămaţi, la domiciliul unei localnice de 39 de ani, mătuşa unuia dintre aceştia.

La data de 14.03.2020, începând cu ora 14:00, măsuri asemănătoare privind dispariţii de persoane au fost puse în practică de poliţiştii harghiteni și la Ditrău, unde o localnică a sesizat plecarea voluntară de la domiciliu a mamei sale, o bătrânică de 78 de ani.

Şi în acest caz persoana dispărută a fost dată în urmărire la nivel naţional, iar în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat că aceasta se află la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde a fost internată în ziua precedentă, în jurul orei 16:00, suferind de mai multe boli.

În seara aceleiaşi zile, 14 martie a.c., poliţiştii au depistat în Stația CFR Miercurea Ciuc, un bărbat de 39 de ani, din comuna Sânsimion, urmărit la nivel naţional pe motiv de dispariţie de la domiciliu.

În toate cele trei cazuri a fost revocată măsura urmăririi.

  • IPJ Harghita

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More