Dosare penale pentru alcool

0

Foto: Deșteptarea

 

Autoturism răsturnat de un conducător auto turmentat, pe raza comunei Leliceni

La data de 28 iunie 2020, în jurul orei 19:40, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 123/B, dinspre localitatea sa de domiciliu spre comuna Ciucsângeorgiu la ieșirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, situată pe raza satului Misentea, a pierdut controlul şi s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Din accident au rezultat rănirea unui tânăr de 18 ani, din comuna Ciucsângeorgiu şi a unei femei de 55 de ani, din comuna Leliceni, pasageri în autoturism, precum şi pagube materiale ce urmează să fie evaluate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost transportat la Spitalul Județean Miercurea Ciuc, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Autoturism proptit într-un gard la Cozmeni, de un conducător auto care nu avea permis, însă avea 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 27 iunie 2020, în jurul orei 17:20, o patrulă de siguranţă publică aflată în serviciu pe raza comunei Cozmeni, a identificat în fața imobilului cu numărul 417, un autovehicul ce prezenta avarii în partea din faţă, fiind oprit într-o porţioune distrusă din gard.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui localnic de 35 de ani, care avea 1,21 mg/l alcool pur în aer expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Un conducător auto a încercat să scape de poliţişti, la Subcetate, întrucât nu avea permis şi era sub influenţa alcoolului

La data de 27 iunie 2020, un echipaj poliţienesc aflat în serviciul de patrulare pe raza localităţii Subcetate, a intenționat să oprească pentru control un autoturism care circula pe D.J. 153/D.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalul acustic și luminos al autospecialei poliţiei, astfel încât s-a procedat la urmărirea acestuia, pe strada Erou Cotfas Marinel și pe D.C. 67, unde la aproximativ 1,5 km a intenționat să vireze pe un drum de câmp, moment în care i s-a oprit motorul şi nu a mai reușit să pornească.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din comuna Sărmaş, fără permis de conducere, care avea 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Toplița, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice.

 

Biciclist turmentat autoaccidentat la Topliţa, pe trotuarul străzii Avram Iancu

La data de 27 iunie 2020, în jurul orei 10:25, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Toplița, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe trotuarul străzii Avram Iancu din localitate, având 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat cu roata din faţă între trotuar şi glisierele metalice situate pe partea dreaptă, de unde a fost proiectat în curtea imobilului cu nr. 28, autoaccidentându-se.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

 

Motociclist fără permis de conducere şi aflat în stare de ebrietate, depistat de poliţişti în traficul rutier din comuna Porumbeni

La data de 27 iunie 2020, în jurul orei 21:30, un bărbat de 39 de ani, din comuna Porumbeni, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o motocicletă pe strada Felszeg din localitate, având 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

În încercarea de a fugi, un localnic de 27 de ani, din comuna Praid, a acroşat autospeciala de poliţie cu o motocicletă neînmatriculată. Mai mult, cel în cauză nu avea permis de conducere, însă avea 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 iunie 2020, în jurul orei 21:55, un echipaj poliţienesc, aflat în serviciul de patrulare pe raza comunei Praid, a observat o motocicletă care circula pe D.C. 49, în localitatea Ocna de Jos, având o traiectorie sinuoasă.
Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă motociclistul nu a oprit, iar în încercarea de a fugi de la fața locului a intrat în coliziune frontală ușoară cu autospeciala de poliție.
După ce l-au identificat în persoana unui localnic de 27 de ani, poliţiştii au constatat că acesta avea 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date a rezultat că motociclistul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar motocicleta nu este înmatriculată.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

  • IPJ Harghita

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More