Element de muniție descoperit în localitatea Cinod

0

Foto: ISU Harghita

 

În această după-amiază, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita a fost anunțată, prin apel pe numărul de urgență 112, despre descoperirea unui element de muniție, pe timpul unor lucrări de construcție a unui pod, în localitatea Cinod, comuna Ciucsângeorgiu.

În urma cercetării și asanării zonei, specialiștii pirotehniști au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare, o lovitură de aruncător calibru 50 mm, provenind, cel mai probabil, din cel De-al Doilea Război Mondial.

Pirotehniștii harghiteni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe #ISU sau #Poliţia prin numărul de urgenţă #112, pentru a se interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More