Fostul ministru Victor Costache – dezvăluiri șocante despre sabotajul organizat împotriva Sănătății și României

0

Respiră teribil de greu mass-media nesubordonate centralelor (transpartinice) de comandă și/sau profit  pe seama coronacrizei la români. Fără supliment de oxigen și ventilatoare subvenționate e din ce în ce mai greu. Prigoana e cumplită. Nu mă plâng cu strigături dedicate. Încă. N-am ezitat, în măsura capturării de documente publice critice, să prezint informații de unde rezultă cum NU toți guwernerii erau preocupați de ducerea la îndeplinire a poruncii cu alegerile parlamentare anticipate.

Lista e deschisă de ministrul și ministerul Sănății. Au informat, au propus, au luat din timp măsuri pentru prevenirea dezastrului. Orbiți de invaziva campanie comandată de „eradicare” a eminentului chirurg Costache, câți erau atenți la secțiunea de fond identificată prin amenințarea coronavirusului? Întrebarea e destinată, cu dedicație săgetătoare, corpului de fruntași peneliști agresivi. Realitatea dovedește cum acești închipuiții fugeau de subiect mai ceva ca Ion Iliescu de Corneliu Coposu.

De la o zi la alta apar noi date. Un document de notorietate națională transmitea recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, dispuse – atenție, recomandări… dispuse! – în cadrul reuniunii din 22-23 ianuarie a.c. Să te mulțumești strict cu ce emana din Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, constituit pe 22 ianuarie, se cheamă comoditate tembelo-criminală.     

Cu oarece eforturi, dacă riști să ieși din rând în spațiul cuejdeano-bistrițean de sub Ceahlău, din județul închis la comunicare corectă prin slugi bine orientate și comandate între PSD și PNL, afli câte ceva nefiresc de neașteptat. Cel puțin o Direcție de Sănătate Publică din țară, Prahova să zicem, trimitea spitalelor din județ, pe 15 ianuarie 2020, o informare „privind cluster de cazuri de pneumonie cu un nou coronavirus, depistat în orașul Wuhan, China”. N-au făcut-o de capul lor. În spate exista un document oficial de la Ministerul Sănătății. Mai departe, în fiecare spital, prin SPIAAM, adică Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, unde lucrează epidemiologi cu acte, medicii-șefi de secții și compartimente erau rugați să informeze personalul medical din subordine. Ce priorități aveau Werner și Ludovic la acea dată din ianuarie? Sigur, ciolacii de la PSD, șmecherii vopsiți din jurul lui Ponta-nas-lung pe datorie și cine l-o mai băga în seamă pe Călin-file-de-tristețe, cu brașoavele lui liberale expirate, într-un partid putrezit, plus neomarxiștii toxici de la Barna & Cioloș, n-au strigat asurzitor de grija Sănătății țării.

Dr. Victor Costache

■ Spitalele au avut bani din ianuarie și nu recunosc

În prăpăditul și cvasi-falimentatul județ Neamț, condus de o cumplită, de o atroce Uniune Județeană a Cooperativelor Politice, acuzațiile reunite îndreptate împotriva ministrului și ministerului au prins de minune. Se șuiera adânc, pe feibuc politic și portaluri lipsite de discernământ, că trupa lui Costache persecută un județ, că nu trimit materiale utile și dotări la Spitalul Județean de Urgență. Mai să stârnească boborul neinformat să dea cu bomba bobulară în ei, nu alta. Culmea, minciuna din izvor pesedist n-a fost dezmințită ferm de vitejii peneliști din oastea lui Cozmanciuc. Întâmplare ssă fie fie?…

E adevărat – nu s-au trimis materiale, nici dotări. S-au alocat însă bani pentru spitale din… ianuarie! Vorbește fostul ministru Victor Costache: „Noi le-am dat. Au cele mai mari fonduri care le-au avut vreodată. Am început din ianuarie lucrul ăsta, în primul rând pe programele de pacienți critici. Știind c-o să-mi ia timp să conving guvernul să ne dea bani, am luat banii alocați trimestrelor III și IV, fiindcă asta puteam să fac, și i-am comasat pe I și II. Am lăsat foarte puțini bani pe trimestrul III și zero pe trimestrul IV. Deci ei au avut niște fonduri istorice încă de la început”.

■ Uzurpatorul Nelu Tătaru a ajuns ministru!…

Au urmat videoconferințe săptămânale în care s-a spus cum să se cumpere tot ce există pe piață, rememora doctorul Costache. „După aceea am cerut încă 1 miliard de lei pentru a întări tot ce înseamnă pacienți critici – terapie intensivă. (E vorba de Programul de sănătate publică finanțat de Ministerul Sănătății privind acțiuni prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților crtitici din Secțiile ATI – n.a.) Din miliard am obținut inițial jumate, în ultimul moment a mai tăiat Orban 150 (milioane – n.a.), dar am primit 350 milioane la începutul lui martie. Trebuia să-i aloce Nelu Tătaru pentru că tot ce însemna pacienți critici și medicină de urgență erau la el, ca secretar de Stat. Dar lumea era prea ocupată să facă lovituri de palat. Adică, eu munceam și alții trăgeau sforile. Cam așa a fost…”, sună cumplit una dintre mărturisirile-bombă făcute de fostul ministru, în exclusivitate.

■ Cum a fost lovit Costache de Forța sistemului mafiot. Cu Arafat în „colectiv”

Românașul înfricoșat de virusul zglobiu a ajuns să se priceapă la analizoarele bazate pe o reacție de polimerizare în lanț (PCR), instalații deloc sofisticate în esență, mai ceva ca la fotbal și politică. Translarea medicației specifice seropozitivilor în folclor se subînțelege. Realitatea e dincolo de ei. Sau, cum suna o celebră replică dintr-un celebru film făcut de Nae Caranfil, viața e complexă și are multe aspecte. Vorbește din nou fostul ministru: „Să știți, sunt unii care au nu știu câte ventilatoare în stoc și nu le dau la ăia care nu au. Eu am situația exactă dinainte să plec. Situația asta reală am făcut-o eu pentru prima dată, în celebrul centru de comandă de care se vorbește. Am făcut o bază de date, am lucrat contra-cronometru. Am înțeles că situația asta deranjează, îl deranjează pe dl Arafat. Ei nu aveau niciodată informația asta centralizată și puteau să fure. Eu am făcut o bază de date, împreună STS-ul, în care am aliniat spitalele (…) ca să se știe în timp real ce există în fiecare spital, până la cea mai mică mască, nu numai ventilatoare, paturi. Să se știe exact și câte tablete de Plaquenil există. Lucrul ăsta am înțeles că deranjează foarte mult și vor să-l desființeze zilele astea ca să poată să rămână haos”.

Cât îl privește direct pe Arafat și modelul său militar de comandă de tip sirian („inteligenții” știu subiectul și tac în bătaie de joc și dispreț!), vine ea ziua scadenței. Noroc că avem la păstrare ce trebuie, dacă supraviețuim. (Ca exemplu operativ dureros, e suficient să-l întrebăm pe agresivul smurdist harafatian cum a încurcat el activitatea Spitalului Clinic Județean Mureș, desemnat ca spital suport pentru COVID-19.)

■ Debandada de la frontiera României e crimă guvernamentală împotriva românilor

Corpul expediționar multi-flexibil și nespus de colorat de români întorși acasă e abuziv asociat cu diaspora consolidată în țările de adopție. Diaspora sănătoasă e la locul ei. Bandele de neica-nimeni au dat buzna violent în frontiere, cu sutele de mii, cu milioanele. Binecuvântarea accesului iresponsabil în țară, girată de numiții Werner de Sibiu, Ludovic de Brașov și Marcel de Caransebeș, scapă sancțiunilor militare de criză pentru că așa vor mușchii lor de conducători. Urmează acum un moment politic nasol, încă o declarație în exclusivitate de la Victor Costache: „Eu am recomandat de la sfârșitul lui ianuarie, împreună cu Streinu-Cercel, să se închidă granițele pentru două luni. Punct. Cu greu, singurul lucru pe care am reușit să îl impun a fost să restricționeze zborurile aeriene. Dacă m-ar fi ascultat, dacă închideau granițele, noi aveam acuma sub 300 de pacienți reali, nu de ăștia… Mă rog, Dumnezeu le vede pe toate”.  

■ „Trădătorul”, baricada, civismul, echipamentele donate și testarea pe scară largă

În fine, jignit în ultimul hal după demisie, acuzat pe bază de noi scorneli impunătoare, comandate în principal de mafia med-farma internațională, marele chirurg cardiovascular ieșean de loc clarifică viitorul: „Eu îmi reiau activitățile mele ca medic. După-amiaza mă ocup să coagulez tot ce înseamnă eforturi ale societății civile și inițiativă privată. Vrem să facem program de testare pe scară largă, la nivel național, după cum fac și coreeni. Vrem să facem import de echipamente medicale prin diverse companii private care să fie donate la spitalele care au nevoie”.

Mai departe, n-ar rămâne decât să ne imunizăm, să supraviețuim. Înainte de coronavirus suntem asasinați de conducătorii zâmbăreți ai țării și acoliții lor din toate partidele și administarțiile locale. E groaznic de grav, numai că gingașul alegător român nu semnalizează că i-ar păsa nici sub amenințarea unei înmormântări restrânse. (Viorel COSMA) 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More