(FOTO) Lucrări ample pentru modernizarea DN 28B: Târgu Frumos – Botoșani

0

La foarte scurt timp după ce proiectul de execuție a modernizării Drumului Național 28B fost reavizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrarile sunt în plină desfășurare.

Proiectul cuprinde lucrări de consolidare, lucrări de colectare și evacuare a apelor, lucrări hidrotehnice, lucrări pentru siguranța circulației, dar și reabilitarea a 8 poduri, inclusiv Podul de la Frumușica care se află pe același sector de drum.

Lucrările se vor efectua pe un sector de 71,512 km de drum național, cu platforma de 9 m, tronsonul fiind prevăzut cu 9 poduri (dintre care unul nou și 8 reabilitate), 104 podețe (61 noi și 43 reabilitate) și 36 intersecții la nivel.

Valoarea totală a proiectului este de peste 50 de milioane de euro, adică aproximativ 270 milioane de lei, şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 15% contribuţia proprie.

Termenul de finalizare fiind 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Acestea vor fi efectuate de S.C. Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL, în calitate de lider al asocierii S.C. Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L. – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L – VAHOSTAV-SK a.s. – TRAMECO S.A.

Ilele trecute, DRDP Iași oficial a anunțat că se lucrează la execuția casetei de supralărgire a părții carosabile în zona localității Frumușica: „Execuție casetă supralărgire parte carosabilă, în cadrul proiectului de modernizare a DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani (imagini din zona localității Frumușica, jud. Botoșani)” (VIDEO aici – click).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy