Ger, cozi interminabile și umilință – de asta au parte șoferii români (VIDEO)

0

Germania a închis duminică noaptea granițele, iar în puntele de trecere a frontierei cu Cehia și Austria s-au format cozi interminabile de camioane întinse pe zeci de kilometri. Sute de șoferi (mulți dintre ei români) au stat, în noaptea de luni spre marți, peste 10 ore în viscol și ger, la mai puțin de -10 grade, pentru a face testul covid, conform unei postări pe Facebook.

Șoferii români de camion sunt revoltați și cred că autoritățile germane îi tratează inuman după ce de pe 15 februarie nu se mai poate intra în țară decât cu test covid valabil în ultimele 48 de ore. Mulți nu l-au avut și au fost obligați să aștepte ore în șir pentru a se testa, la graniță.

„Granițele din zona Tirol (Austria) și cele din Cehia sunt în acest moment blocate pentru transportatori și timpii de așteptare pentru a se efectua testul Covid în centrele medicale improvizate în vămi depășește 8-10 ore În acest timp, afară sunt temperaturi de -5°C, distanțarea socială nu mai contează, șoferii sunt tratați ca niște animale și lăsați în frig să își aștepte rândul.”, a scris Ilie Matei – Omul Șoselelor, unul dintre șoferii de camion români cu zeci de mii de urmăritori pe rețelele de socializare.

Sute de comentarii însoțesc postarea acestuia și mai mulți șoferi români au povestit calvarul prin care trec așteptând în ger. Ilie mai spune că mai mulți colegi de-ai lui au fost depistați pozitiv și singura măsură luată a fost să li se interzică intrarea în Germania.

„Cerem MAE și diplomaților din Ministerul Transporturilor, asociațiilor profesionale și tuturor organelor de resort să intervină pentru rezolvarea situației. Culmea este că au fost depistați câțiva pozitiv la test, așa că întrebarea omenească este: ceilalți cu care au luat contact în aceste ore, în condițiile alea mizere, nu vor fi și ei infectați la rândul lor?”

„Ce se întâmplă cu cetățenii români, șoferi de camion, depistați pozitiv? Li s-a dat drumul să meargă la camioane și singura chestie impusă a fost că nu pot intra în Germania.”, mai scrie șoferul.Nici granițele Austriei nu sunt mai puțin restrictive și sunt controale identice pe autostradă la Brenner, dar și în Italia, la Vipiteno. Și aici se stă la cozi interminabile și mulți camionagii sunt opriți să intre în Austria și Germania.
A93 este legătura cea mai importantă nord-sud între Germania, Austria și Italia. Zeci de mii de camioane se deplasează pe aici în fiecare zi, transportând livrări importante în toată Europa. Acum e complet blocată autostrada, din cauza restricțiilor, relatează libertatea.ro.

Noile reguli de intrare pe teritoriul Germaniei vor rămâne deocamdată în vigoare până la 23 februarie, potrivit Ministerului de Interne, dar ar putea fi prelungite cu o perioadă de cel mult trei luni.

Să nu uităm, totuși, că datorită sacrificiului lor, avem astăzi rafturile magazinelor pline, iar dacă vor fi tratați la fel în continuare, șoferii noștri și-au propus să își oprească activitatea, lucru care va atrage după sine un imens dezastru.


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy