Gest șocant – și-a omorât copilul de doi ani, apoi s-a sinucis

0

Dramele românilor plecați printre străini, în mod paradoxal, pentru o viață mai bună, par să fie fără sfârșit, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul de neconceput. La fel cum este și cea prin care trece în aceste momente o mamă de origine română al cărei soț, un bărbat italian, a ucis copilul lor și apoi s-a sinucis.

Tragedia, scrie ziarul Corriere della Sera, s-a petrecut sâmbătă, 20 februarie 2021, în localitatea italiană Castello di Godego din provincia Treviso unde Egidio Battaglia, cetățean italian în vârstă de 43 de ani, și-a ucis prin strangulare fiul de numai 2 ani, Massimiliano, apoi și-a luat viața. Mama, o româncă de profesie fizioterapeut care lucrează la spitalul din Castelfranco, nu se afla în casă la acea oră.

Macabra descoperire a fost făcută de bunicul și unchiul copilului, tatăl și fratele lui Egidio, care s-au prezentat la casa lor pentru a vedea dacă este totul bine deoarece bărbatul italian și micuțul trebuiau să vină să ia prânzul cu ei, dar n-au mai ajuns. Sosiți la fața locului, cei doi au încercat să deschidă ușa cu cheile, însă n-au reușit fiindcă era încuiată pe dinăuntru, motiv pentru care au decis să folosească o scară pentru a urca la o fereastră de la etajul superior al casei.

Potrivit investigațiilor carabinierilor, coordonați de procurorul Mara De Donà, sinuciderea ar fi avut loc în jurul orei 9 dimineața atunci când când Adriana, soția româncă a lui Egidio, plecase deja la muncă la spitalul Castelfranco. Scena îngrozitoare din baie arată că totul a fost planificat. Bărbatul de 43 de ani zăcea întins pe jos, în baie, într-o baltă de sânge. Își tăiase gâtul cu un cuțit de bucătărie.

În paginile scrise de mână, Egidio nu se adresează unei anumite rude, ci tuturor celor care vor citi scrisoarea. A semnat fiecare pagină, pentru a evita orice neînțelegeri despre ceea ce s-a întâmplat, relatează știridiaspora.ro.

„Nu mă pot gândi la momentul care eu și soția mea nu vom mai putea fi acolo alături de fiul meu, ca va fi singur și nu va putea conta pe ajutorul nimănui” continuă el în scrisoare.  Pentru individ, uciderea lui Maximilian și luarea propriei vieți a fost un act de dragoste.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy